dinsdag 3 januari 2012

Ze is op stap, ze is op stap. Trippel trippel, trappel trappel, met een grote rode appel.

Een leerrijk, boeiend gebeuren, waarvan er goede samenwerking verwacht werd. Namelijk het muzisch project, waar ik samen met Hanne, Melissa, Lisa, Julie en wouter het boek van ‘Muis zoekt een huis’ tot leven brachten. 

We kregen de opdracht: om rond een zelf gekozen prentenboek iets creatiefs te doen. En dit voor kinderen te brengen.
Het boek die wij kozen: ‘Muis zoekt een huis’ gaat over een muis die ’s morgens een appel vindt, maar die past niet in haar huisje, ze gaat op zoek naar een ander huisje maar steeds woont er een ander dier in. Muis krijgt honger tijdens het wandelen en neemt enkele hapjes van de appel en zingt  het liedje: ‘Ze is op stap, ze is op stap…’ (Zelf bedacht). Zo werd de appel steeds kleiner en wanneer ze terug bij haar eigen huisje aankomt past de appel terug in haar eigen huisje.

Wij kozen er voor om het boek na te spelen. Wouter was een oud meneertje die muis had gezien in zijn tuin. En het verhaal aan de kinderen wou vertellen. De kinderen kregen een instrument die we zelf hadden gemaakt, om wanneer het liedje werd gezongen muziek te maken. Ik, Hanne, Melissa, Lisa en Julie waren de dieren. Wij speelden het verhaal in stilte en maakten gebaren. 

Bij de voorbereiding en uitwerken van het muzisch project hebben we heel wat zaken moeten doen zoals: brainstormen over het verhaal, het thema, de figuren, de rollen, de materialen, de muzische expressievormen. Daaruit hebben we de beste ideeën geselecteerd en het muzisch project concreet vorm gegeven. Naast het harde werk, hebben we ook enorm gelachen, en genoten.

Enkele Foto's:


Het boek
Oud Meneertje
De dieren: Muis, Mol, Das, Konijn, Beer
Onze zelfgemaakte instrumenten


Wil je het verhaal van 'Muis zoekt een huis' eens beluisteren?  Surf dan snel naar : http://www.youtube.com/watch?v=Ctm9KaWGSas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten