woensdag 4 januari 2012

Op uitstap met BAKO !

Woensdag 19 oktober vertrokken we ’s morgens om 8u30 met de bus, samen met het hele BAKO vanuit Tielt naar Bulskampveld. Toen we daar aankwamen, werd de hele groep verdeeld in 3 grote groepen. In deze groepen werden 3 sessies aangeboden. Telkens met een gids voor een woordje uitleg. 

De eerste sessie die wij kregen met onze groep was een grote wandeling doorheen Bulskampveld met uitleg over de verschillende bomen, dieren, vruchten en nesten  die we onderweg tegen kwamen. Tijdens de wandeling waren verschillende kleine spelletjes gepland. Zoals bijvoorbeeld. Diertjes zoeken en aan de hand van een determineertabel weten hoe het dier heet.


De tweede sessie was ‘de grote paddenstoelen zoektocht’  en werd op een kleuter niveau gegeven. Dat vond ik enorm leerrijk. We moesten een pad volgden en terwijl gingen we op zoek naar de grote borden waarop telkens verschillende paddenstoelen getekend waren. Wanneer er een bord werd gevonden kregen we een opdracht die we moesten uitvoeren waarbij we kennis opdeden over de paddenstoel die op het bord getekend stond. Daarna mochten we nog een kijkje nemen in het tover bos daar mochten we samen kijken naar een stukje film. En mochten daarna met een toverstokje naar de dieren geluiden terug toveren.De derde en laatste sessie was een oefening waar we verschillende elementen van de natuur met meettoestelletjes moesten meten. we vergeleken het beboste deel van het bos met de openvlakte in het bos. We hebben de vochtigheid, de temperatuur en de luchtdruk... gemeten.

voor meer informatie over Bulskampveld surf naar : http://www.west-vlaanderen.be/kwaliteit/Leefomgeving/bezoekerscentra/bulskampveld/Pages/default.aspx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten